Steunkousen

Populaire productcategorieOm te smeren
Steunkousen

In ons assortiment hebben we steunkousen, compressiekousen en T.E.D-kousen. Ze hebben elk hun specifieke eigenschappen. Ze bestaan in verschillende lengtes, kleuren en er is een verschil in drukopbouw. Laat je door je apotheker adviseren.

Specifieke vragen?
Wat zijn spataders?

Spataders zijn verzwakte en uitgezette aders. Ze ontstaan ofwel doordat de druk in de aders van je been verhoogt of doordat je aderkleppen niet meer goed functioneren. Deze aderkleppen zorgen er normaal voor dat het bloed dat vanuit de ledematen naar het hart wordt teruggepompt, niet kan terugvloeien. Wanneer ze niet goed meer functioneren, hoopt het bloed zich dus op in de aders. Dit gebeurt vooral in de onderste ledematen. Doordat het bloed zich ophoopt, kan er zich vocht opstapelen in de weefsels van je benen en je voeten. Hierdoor krijg je zware, dikke en soms pijnlijke benen.

Er zijn verschillende oorzaken die het ontstaan van spataders in de hand kunnen werken:
Erfelijkheid: wanneer beide ouders spataders hebben is de kans groot dat je het ook krijgt. Vrouwen hebben er vaker last van dan mannen.
Zwangerschap: zwangerschap vergroot de baarmoeder. Hierdoor kunnen de aders in de buik worden dicht gedrukt, wat een verhoogde druk in de beenaders veroorzaakt. Hoe meer zwangerschappen je doormaakt, hoe groter de kans op spataders.
Zwaarlijvigheid: ook dit verhoogt de druk op de aders.
Warme weersomstandigheden: je krijgt weliswaar geen spataders door warm weer. Maar in geval je er hebt, zullen ze je meer parten spelen bij temperatuursverhoging. De rechtstreekse warmte van de zon zorgt immers voor een extra uitzetting van de aders in je benen. Die zullen in de zomer m.a.w. zwellen, waardoor je schoenen gaan knellen.

Lees meer

Lees minder

Steunkousen2 Producten

Steunkousen geven over het hele been evenveel druk. Deze druk is veel lager dan bij compressiekousen. Steunkousen draag je preventief. Ze zorgen ervoor dat je benen minder snel vermoeid aanvoelen, hebben een positief effect op de bloedcirculatie in je benen en verkleinen zo de kans op spataders of bloedklonters. Ze zijn nuttig als je een staand beroep hebt, zwanger bent of lange vliegreizen moet maken.
Bij compressiekousen is de druk veel hoger dan bij steunkousen. De druk bij deze kousen vermindert geleidelijk van enkel naar boven toe. Hierdoor worden vocht en afvalstoffen beter afgevoerd uit de benen. Ze hebben hun nut bij vochtophoping en de behandeling van spataders. Compressiekousen moeten opgemeten worden. Vraag ons welke maten je moet meten. De maten worden best 's morgens genomen, in rust of eventueel overdag na minstens 20 minuten rugligging met de benen omhoog. Er bestaan allerlei aan- en uittrekhulpjes.
TED-kousen of anti-emboliekousen worden soms aangeraden bij bedlegerige patiënten na een operatie of een bevalling. De kous helpt voorkomen dat je bloed gaat klonteren. Vooraan de voet zijn de kousen open. zodat de arts of verpleegkundige je bloedcirculatie kan controleren.

BOTA AANTREKKOUS UNIVERSEEL            (medisch hulpmiddel)
BOTA AANTREKKOUS UNIVERSEEL (medisch hulpmiddel)
BOTA AANTREKKOUS UNIVERSEEL (medisch hulpmiddel) 3,00 € +
Niet beschikbaar BOTA SKIN GLUE KLEEFSTIFT
BOTA SKIN GLUE KLEEFSTIFT
BOTA SKIN GLUE KLEEFSTIFT 17,20 €
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: