Elektrische tandenborstel

Populaire productcategorieTandpasta's
Elektrische tandenborstel

De roterende kop maakt snellere bewegingen waarmee je in dezelfde tijdspanne grondiger kunt poetsen dan met een manuele tandenborstel. Maak zachtjes draaiende bewegingen, zoals bij schoenen poetsen. Vermijd horizontaal 'schrobben' en te hard duwen, dit beschadigt het glazuur!

Specifieke vragen?
Mondproblemen

Tandplak en tandsteen

Tandplak is een kleverig laagje op het tandoppervlak dat bestaat uit bacteriën en voedselresten. In onze mond zitten een aantal goede bacteriën, die ons beschermen tegen ziekmakende bacteriën en schimmels. Deze bacteriën zetten de suikers uit je voeding om in zuren, die het tandglazuur aantasten. Plak, die niet verwijderd wordt door goed te poetsen, zal verharden tot tandsteen. Deze tandsteen is alleen nog te verwijderen door de tandarts. Tandsteen is vaak de oorzaak van ontstekingen.

Gaatjes of tandbederf

Wanneer je vaak zoet eet en/of niet goed poetst, wordt het glazuur beschadigd. Liever 1x zoet eten ineens, dan over verschillende keren per dag verdeeld.  Het tandweefsel wordt broos en gaat afbrokkelen, met gaatjes tot gevolg. Enkel een tandvulling kan verder tandbederf voorkomen.

Leer meer over tandgaatjes
 
Tandvleesaandoeningen

Ontstoken tandvlees (gingivitis) ontstaat op plaatsen waar de ruimte tussen de tand en het tandvlees bedekt worden met plak.  Het tandvlees ontsteekt, kleurt sterk rood, is gezwollen en bloedt gemakkelijk.

Dit is vaak het eerste signaal dat je mondhygiëne onvoldoende is.

Als deze ontsteking niet aangepakt wordt, kan ze uitgroeien tot een ontsteking van het tandbed (parodontitis). Het tandbed is het weefsel waarmee de tand vastzit in ons kaakbeen. De plak die zich in de ruimte tussen tand en tandvlees ophoopt, verkalkt en de ontsteking dringt steeds dieper door. De tandhals komt bloot te liggen. Dit maakt de tand zeer gevoelig voor temperatuurswisselingen. Koude of warme drank of voeding voelt zeer pijnlijk aan. De tanden kunnen los komen te zitten en als er niet tijdig ingegrepen wordt, vallen ze uit.

Leer meer over ontstoken tandvlees

Tanderosie

We spreken van tanderosie als het tandglazuur aangetast wordt door zuren die niet afkomstig zijn van mondbacteriën.

Mogelijke oorzaken zijn zure dranken zoals vruchtensappen en frisdrank, citrusvruchten en ook maagzuur (bij veelvuldig overgeven). Je wacht best een uurtje met het tandenpoetsen na het drinken van vruchtensappen.

Aften

Aften zijn grijswitte of gele, pijnlijke zweertjes die vooral voorkomen op het mondslijmvlies. Aften nestelen zich graag aan de binnenzijde van de lippen, wangen of onder de tong. Stress, overgevoeligheid voor bepaalde voedselbestanddelen, hormonale veranderingen en vermoeidheid bevorderen het ontstaan van aften. Meestal verdwijnen deze pijnlijke vlekjes na één tot twee weken maar er zijn ook hardnekkige exemplaren die steeds terugkomen. Vermijd het eten van zure voedingswaren als je aften hebt.


Leer meer over aften

Koortslip

Koortslip (of koortsblaasjes) zijn het gevolg van een besmetting met het herpes simplex virus. Dit is één van de meest voorkomende virussen bij de mens. Ongeveer 8 à 9 van de 10 mensen dragen dit virus bij zich. Vaak besmetten ouders hun kinderen vóór het vijfde levensjaar. Dit eerste contact met het virus verloopt vaak ongemerkt, hoewel sommige kinderen ook ernstig ziek kunnen worden. Eenmaal besmet blijft het virus levenslang in je lichaam aanwezig. Als je verzwakt of vermoeid bent wordt het virus actief. Ook de zon kan een uitlokkende factor zijn. U.V. lippenbescherming is nodig. Het virus gaat via de zenuw naar de huid. Vanaf dat moment ontstaat er een koortslip. Herpes is zeer besmettelijk zodat aanraking van een koortsblaasje of het geven van een kus aan iemand met koortsblaasjes kan leiden tot besmetting. Koortsblaasjes blijven besmettelijk tot ze helemaal ingedroogd zijn.


Leer meer over koortslip
 
Slechte adem

Slechte adem (halitosis) is een probleem waar veel mensen vroeg of laat mee geconfronteerd worden. Naar schatting lijdt 40% van de mensen ooit aan slechte adem. Er zijn verschillende oorzaken van slechte adem. Niet alleen een slechte mondhygiëne, slechte tanden en tandvleesaandoeningen, maar ook bepaalde voedingsmiddelen, tabak, alcohol, het gebruik van bepaalde geneesmiddelen en ziekten zoals diabetes, nier-, maag- en leveraandoeningen kunnen een slechte adem veroorzaken.

Leer meer over slechte adem

Droge mond

Een droge mond (=xerostomie) is een abnormaal droog gevoel in de mond, vaak veroorzaakt door een verminderde speekselproductie. Ziekte (zoals bvb. suikerziekte) kan een oorzaak zijn, maar medicatiegebruik is de meest voorkomende oorzaak van droge mond. Een droge mond veroorzaakt moeilijkheden met spreken en eten, slechte adem, smaakstoornissen, ongemak bij het dragen van een kunstgebit en een branderig gevoel van de tong. Als deze symptomen niet worden aangepakt kunnen na enige tijd ernstige tand- en mondproblemen ontstaan zoals gaatjes, tandvleesproblemen en mondinfecties.

Leer meer over droge mond

Spruw (Candidiasis)

Spruw is een schimmelinfectie die wordt veroorzaakt door candida albicans (een schimmel). Deze aandoening is te herkennen aan romige, geelwitte of rode vlekken op vochtige oppervlakken in de mond. Het weefsel onder de vlek kan pijnlijk zijn. Spruw komt het meest voor bij mensen met een kunstgebit, bij pasgeboren baby's en bij mensen die verzwakt zijn door ziekte of mensen met een verminderd immuunsysteem. Ook mensen die last hebben van een droge mond of die een antibioticakuur volgen of zojuist hebben afgesloten, lopen extra risico. Bij baby’s kan je witte vlekjes van melk wegvegen, een spruwvlek blijft.

Leer meer over spruw

Lees meer

Lees minder

Elektrische tandenborstel4 Producten

Poets 2 tot 3 keer per dag je tanden gedurende minstens 2 minuten. Veel elektrische tandenborstels hebben een timer functie, die elke 30 seconden een seintje geeft. Voor een goed en schoon resultaat moet je naast 2 minuten poetsen, ook de juiste poetstechniek toepassen. We geven een aantal poetstips.

  • Zet de kop van de tandenborstel schuin (45º) op de plaats waar het tandvlees overgaat in de tand of kies.
  • Oefen niet te veel druk uit. Sommige tandenborstels helpen je met een poetsdruksensor.
  • Beweeg de borstel langzaam stuk voor stuk over de tanden en kiezen. Volg de vorm van de tanden en kiezen. Houd de borstelkop bij elke tand of kies even stil. Zo kom je ook tussen de tanden en kiezen.
  • Houd een vaste volgorde aan bij het poetsen. Poets eerst het deel van het gebit dat je het minst goed ziet. Dus eerst de binnenkant, dan de buitenkant van je tanden. En begin met de achterste kiezen. 
  • Goed poetsen maakt flossen niet overbodig. Je kunt ook een interdentaal borsteltje gebruiken om de ruimtes tussen de tanden te reinigen.
ORAL B BRAUN REFILL STAGES POWER EB10-3 3 ST
ORAL B BRAUN REFILL STAGES POWER EB10-3 3 ST
ORAL B BRAUN REFILL STAGES POWER EB10-3 3 ST 17,99 € + Reserveer
ORAL B TANDENB ELEC. PRO 2700
ORAL B TANDENB ELEC. PRO 2700
ORAL B TANDENB ELEC. PRO 2700 79,99 € + Reserveer
Niet beschikbaar BRAUN PLAK CONTROL KIDS BLUE D10511 1 ST
BRAUN PLAK CONTROL KIDS BLUE D10511 1 ST
BRAUN PLAK CONTROL KIDS BLUE D10511 1 ST 39,99 € Reserveer
Niet beschikbaar ORAL B BRAUN TRIUMPH REFILL EB25-3 FLOSSACT 3 ST
ORAL B BRAUN TRIUMPH REFILL EB25-3 FLOSSACT 3 ST
ORAL B BRAUN TRIUMPH REFILL EB25-3 FLOSSACT 3 ST 19,99 € Reserveer
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: