Zware benen

Zware benen

Wanneer bloed zich ophoopt, kan er zich vocht opstapelen in de weefsels van je benen en voeten. Hierdoor krijg je zware, dikke en soms pijnlijke benen. In het ergste geval ontstaan spataders. Voorkom zware benen door ze regelmatig te laten oefenen, je gewicht onder controle te houden en niet te roken.

Specifieke vragen?
Wat versta ik onder zware benen?

Zware benen ontstaan ofwel doordat de druk in de aders van je been verhoogt of doordat je aderkleppen niet meer goed functioneren. Deze aderkleppen zorgen er normaal voor dat het bloed dat vanuit de ledematen naar het hart wordt teruggepompt, niet kan terugvloeien. Wanneer ze niet goed meer functioneren, hoopt het bloed zich dus op in de aders. Dit gebeurt vooral in de onderste ledematen. Doordat het bloed zich ophoopt, kan er zich vocht opstapelen in de weefsels van je benen en je voeten. Hierdoor krijg je zware, dikke en soms pijnlijke benen. In het ergste geval ontstaan spataders.

Er zijn verschillende oorzaken die het ontstaan van zware benen in de hand kunnen werken:

  • Zwangerschap: zwangerschap vergroot de baarmoeder. Hierdoor kunnen de aders in de buik worden dicht gedrukt, wat een verhoogde druk in de beenaders veroorzaakt.
  • Zwaarlijvigheid: ook dit verhoogt de druk op de aders.
  • Warme weersomstandigheden: de rechtstreekse warmte van de zon zorgt immers voor een extra uitzetting van de aders in je benen. Die zullen in de zomer m.a.w. zwellen, waardoor je schoenen gaan knellen.

Lees meer

Lees minder

Gezond gewicht

Wie overgewicht heeft of kampt met obesitas, loopt meer risico op verschillende aandoeningen, zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en bepaalde kankers. Bovendien krijg je makkelijker last van je rug en je gewrichten.

Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking:
     

Populaire productcategorieën