Medische hulpmiddelen

Medische hulpmiddelen

In ons assortiment kun je medische hulpmiddelen vinden die ongemakken van aambeien kunnen verzachten.

Specifieke vragen?
Wat zijn aambeien?

Aambeien, speen of hemorroïden zijn uitstulpingen van het slijmvlies aan de binnenkant van het einde van de darm. Bij aambeien zetten de aders in die zachte weefsels bij de aars en in de endeldarm (het laatste stuk van de darm) op. Hemorroïden zijn dus een soort spataders van de endeldarm of aars. Wanneer de bloedvaten buiten de anus uitstulpen, spreken we van uitwendige aambeien. Inwendige aambeien komen enkel in de endeldarm voor.

Aambeien zorgen vaak voor verlies van een beetje bloed, slijm of ontlasting. Soms zakken ze met de ontlasting naar buiten; dat geeft een vervelend, drukkend gevoel.

Aambeien onstaan door hoge druk in de (buurt van de) aars, bijvoorbeeld door hard persen bij het stoelgang maken, of bij een zwangerschap of bevalling. Lang en hard hoesten zorgt ook voor druk.
Aambeien zijn vervelend, maar onschuldig. Ze verdwijnen meestal vanzelf.

Lees meer

Lees minder

Medische hulpmiddelen1 product

Verander je leefstijl: drink voldoende water, gebruik voldoende vezels in je voeding, beweeg voldoende en stel de stoelgang niet uit als je aandrang voelt.
Sommige medische hulpmiddelen kunnen helpen bij de ongemakken van aambeien. Bij medische hulpmiddelen is het altijd belangrijk om de instructies in en op de verpakking strikt te volgen! Bij twijfel raadpleeg steeds je apotheker!

 

COSE-PROTECT SUPPO 20               (medisch hulpmiddel)
COSE-PROTECT SUPPO 20 (medisch hulpmiddel)
COSE-PROTECT SUPPO 20 (medisch hulpmiddel) 19,99 € +
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: